Entre els millors restaurants del Món


El Celler de Can Roca opta de nou a ser un dels millors restaurants del Món

De nou, aquest 2011 El Celler de Can Roca opta de nou a pujar al podi dels millors restaurants del Món

Aquesta nit es decideix a Londres quin serà el millor restaurant del món. Entre els candidats destaca el restaurant dels tres germans gironins, el Celler de Can Roca. Aquest restaurant regentat pels germans Joan, Josep i Jordi Roca, ja va quedar l’any passat en el quart lloc d’aquests premis que atorga la prestigiosa revista “Restaurant Magazine”.

Aquest temple de la gastronomia mundial va començar la seva carrera l’any 1986. Inicialment ja es va estrenar amb dos estrelles Michelin, la tercera li va arribar el passat any 2010. Aquesta el va fer entrar en la selecta llista del set restaurants de l’estat que gaudeixen d’aquest reconeixement i d’entre els quals destaquen “El Bulli” de Ferran Adrià o el de la Carme Ruscalleda.

El reconeixement internacional li va arribar el 2006 en entrar a la classificació mundial en una modesta posició 21. Des de llavors la tenacitat i constància dels gironins ha fet que anessin escalant posicions any rere any (l’any  2007 – 11è i el 2008 – 26è). El 2009 van aconseguir una destacada cinquena posició i una menció especial en ser el restaurant que escalava més posicions. El passat any 2010 van consolidar el seu liderat en aconseguir el seu màxim en quedar a la quarta posició.

Aquest any en què “El Bulli” d’en Ferran Adrià, clar guanyador de totes les anteriors entregues del premi des de 2002, no participa la incertesa sobre qui ocuparà aquest lloc i com quedaran les primeres posicions està servida. Pot ser que aquesta sigui una oportunitat pels de Girona per pujar al podi dels millors restaurants del Món.

Més informació:
http://www.theworlds50best.com/

Quant a Xavier Bofill

A aquest gironí que es dedica a la recerca, quan arriba el cap de setmana ho deixa tot, bata de laboratori i provetes, per anar a córrer, pujar cims del Pririneu o viatjar per les seves contrades. Així que amb el bloc de notes a la mà, em proposo fer-vos cinc cèntims de tot allò que crec que us pot interessar.
Aquesta entrada ha esta publicada en Gastronomia, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari