“Estrelles en venda!”

Qui no ha vist mai un cartell publicitari de la famosa Marylin Monroe anunciant cosmètics o de Gary Cooper amb una marca coneguda de cigarrets?

El Museu del Cinema ens proposa durant aquest semestre una exposició que ajunta el cinema i la publicitat del Hollywood del 1930 al 1970. L’exposició mostra un total de 153 anuncis que procedeixen de la col·lecció de Roger Biosca els quals van aparèixer al seu moment en diverses revistes generalistes nordamericanes. També es pot trobar una pantalla on es reprodueixen anuncis de televisió de les dècades del 50 i 60.

Cartells de Marylin Monroe i Gary Coope del Museu del Cinema

La intenció principal de la mostra temporal és posar en evidència els inicis de l’estreta relació entre el cinema i la publicitat. Els anunciants ben aviat van veure en les estrelles de Hollywood una nova manera de vendre els seus productes. Gràcies a aquestes, l’espectador veia que seria més feliç si comprava el que les estrelles li recomenaven, i a coneseqüència no dubtaria ni un moment en escollir la marca de l’actor concret que no una qualsevol i desconeguda als ulls de l’espectador.

Activitats relacionades amb l’exposició

L’exposició es complementarà a finals d’any mitjançant una conferència a l’octubre “La construcció del rostre a la publicitat i al cinema: del glamour al mite”, projecció de “Lover come back” (coneguda com a Pijama para dos) al novembre i una taula rodona “La mercantilització de l’art. El cinema al servei del capitalisme i el consum” el mes de desembre.

Quant a Anna

Redactora del bloc What's on Girona. Hi trobareu informació sobre els esdeveniments i la gastronomia de la ciutat de Girona i comarques. Twitter: @whatsongirona Facebook: /whatsongirona
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Art, Cultura, Exposicions, Història, Oci i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari