Anàlisi del 20N a Girona

En temps ennuvolat, les urnes han cantat.

Diputats gironins sortits de les eleccions del 20N

Les cares dels nous diputats gironins al Congrés després de les eleccions del 20N

La província de Girona ja ha escollit quins partits la representaran al Congrés de Diputats de Madrid. Sumant-se a la tendència catalana, Convergència i Unió ha aconseguit màxima representació amb 3 diputats, superant els dos que tenia i consolidant així uns resultats victoriosos. La baixada en picat del Partit Socialista de Catalunya no ha estat una excepció de la desfeta del socialisme espanyol i passa a perdre’n dos dels tres que tenia. La coalició independentista de ERC, Reagrupament i Catalunya Sí es manté i conserva el diputat gironí amb  Teresa Jordà. Qui aconsegueix representació per primer cop és el Partit Popular amb un diputat, Enric Millo; des de la transició democràtica Girona era la única província espanyola on el PP no aconseguia consolidar-se.

A part de tenir en compte els electes, hem de tenir en compte altres dades com l’abstenció. I és que malgrat la desconfiança que generen els partits i la creixen indignació amb l’actual democràcia, ahir la participació va ser del 63,62% a Girona; cinc punts per sota de les eleccions del 2008, prèvies al moviment 15M. En aquestes eleccions els vots en blanc i els nuls han suposat un 1,83% i un 1,86% respectivament mig punt per sobre de la resta de províncies espanyoles. I ja per acabar dir que l’abstenció s’ha situat en el 36,38% que amb números reals correspondria a 178.018 ciutadans dels 489.316 censats a la circumscripció de Girona.

Quant a Pau Llosa

Té el cor dividit entre l’Empordà i Girona. Ha escrit com a redactor al setmanari digital Eldemà.cat i actualment publica articles d’opinió al setmanari l’Empordà. Aficionat a la poesia publica en els blocs de lospoetasvanapie.com i en Versos.cat. Estudiant de Ciències Polítiques a la Universitat de Girona convida al lectors a beneficiar-se d'aquest i d'altres mitjans de comunicació lliure.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Girona, Notícies, Política, Societat i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari