45a Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell

El proper dia 2 de juliol tindrà lloc com cada any a Calella de Palafrugell la tradicional cantada d’havaneres a la Plaça del Port Bo.

Cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell

Públic escoltant les havaneres des de la platja

Les primeres actuacions tindran lloc a partir de les 7 de la tarda al Passeig del Canadell amb els grups Taper, Cubacant i L’Empordanet.

Ja entrada la nit, a dos quarts d’onze tindrà lloc a la Plaça del Port Bo l’acte principal d’aquesta 45a Cantada d’havaneres amb els grups palafrugellencs Port Bo i Peix Fregit, els escalencs Els Pescadors de l’Escala i el grup Boira de Lleida.

Les actuacions també es podran veure en pantalles gegants des de les Platges del Canadell i del Port Pelegrí de Calella així com també des de la Plaça Nova de Palafrugell. S’hi interpretaran havaneres ja tradicionals com són El meu avi o la Bella Lola així com també altres temes menys coneguts.

Aquesta cantada que ha esdevingut la trobada de referència de les havaneres a Catalunya té els seus orígens a l’any 1966 en què un grup de cantaires es trobaren a la Taverna de Can Batlle per cantar i presentar el llibre “Calella de Palafrugell i les havaneres”. Degut a l’èxit que va tenir aquella primera trobada, es va repetir l’any següent des de la platja d’en Calau. No va ser fins l’any 1969 en què l’Associació dels Amics de Calella va decidir traslladar-la al seu emplaçament actual a la Plaça del Port Bo. Aquesta trobada s’ha anat repetint any rere any amb més èxit cada vegada fins arribar a les actual 40.000 persones de públic i retransmissió en directe a través dels mitjans de comunicació. Aquest fet ha situat Calella com la capital de l’havanera.

Simultàniament amb aquest acte també s’organitza un mercat d’artesania al Passeig del Canadell.

Més informació:
http://www.havanerescalella.cat

Quant a Xavier Bofill

A aquest gironí que es dedica a la recerca, quan arriba el cap de setmana ho deixa tot, bata de laboratori i provetes, per anar a córrer, pujar cims del Pririneu o viatjar per les seves contrades. Així que amb el bloc de notes a la mà, em proposo fer-vos cinc cèntims de tot allò que crec que us pot interessar.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Comarques, Concerts, Costa Brava, Cultura, Esdeveniments, espectacles i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari