Alcaldables 2011: Blanca Palmada i Félez (ERC)

Blanca Palmada (ERC)

Blanca Palmada, alcaldable per ERC

Blanca Palmada (1963) és doctora en Filologia Catalana i màster en Lingüística Teòrica per la Universitat Autònoma de Barcelona. És professora del departament de Filologia i Comunicació de la Universitat de Girona, i ha centrat la seva recerca en diferents aspectes de la fonètica i la fonologia. En la darrera legislatura ha estat Comissionada d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya.

1. Quin és el teu principal projecte per la ciutat de Girona?

Hem de treballar per superar la crisi econòmica i la crisi de confiança en la política. Volem defensar els interessos i les aspiracions dels gironins davant les retallades que pretenen dur a terme els governs de CiU a Barcelona i del PSOE a Madrid. Volem que ningú se senti sol a Girona. Cal un canvi que ens aporti beneficis a tots.

2. Què li falta a Girona? Què t’agradaria canviar?

Tenim moltes coses bones. Però hem de combatre l’atur i crear llocs de treball. També hem de millorar l’oferta cultural, el comerç i el turisme. Cal que treballem per ser una ciutat plenament catalana i europea, per una Girona de ciutadans i ciutadanes lliures, capital d’un país lliure.

3. Quin creus que és en aquest moment el repte més gran?

Garantir les polítiques socials des de l’Ajuntament. A més, implantarem una nova manera de fer política. Els regidors d’ERC farem política sense deixar les nostres feines. No acumularem càrrecs ni ens eternitzarem en la vida pública. Volem continuar pensant com a ciutadans

4. Com valores la caiguda en el volum de turistes que volen a la ciutat anunciada recentment?

És una noticia negativa, evidentment. Però cal treballar per redreçar la situació, potenciant els itineraris comercials i culturals i millorant els serveis i l’atenció que actualment reben els turistes.

5. Quin creus que serà l’impacte del tren d’alta velocitat en la ciutat?

Tindrà un impacte enorme, i hem d’aprofitar-lo per convertir-nos en una ciutat plenament europea. Pel que fa a l’estació i el sostre comercial, cal consensuar un projecte vàlid per al conjunt dels ciutadans sobre com seran. Hi ha molts metres quadrats i interessos urbanístics en joc i hem de decidir què volem amb autoestima i coratge.

6. Tens alguna proposta destinada a potenciar les zones verdes de la ciutat tal com els boscos de Palau o la Vall de Sant Daniel?

El nostre programa preveu la millora dels espais naturals de Sant Daniel i Palau. També contempla, per exemple, la naturalització de les ribes del Ter amb el trasllat del mercat, l’enjardinament de les ribes de l’Onyar i la recuperació del parc de les Pedreres.

7. Com milloraries la circulació pel centre?

Cal apostar fort per les àrees verdes i la zona 30. Pot ser que d’entrada siguin mal rebudes, però és important aplicar-les de manera progressiva. Cal que els veïns s’adonin que la zona verda, que al principi es podria instaurar amb un preu reduït, té certs avantatges. La zona 30 també s’hauria d’implantar a poc a poc, fins a demostrar-se que l’espai on s’aplica evoluciona millor que les altres.

8. Creus que la “Girocleta” ha tingut una bona implantació?

Sí, sens dubte. La Girocleta és útil i necessària, però té un sostre. Això sí, l’ús de la bicicleta a la ciutat per part de gent de totes les edats hauria de ser general.

9. Què és el que més t’agrada de la ciutat?

La seva gent.

10. Algun lloc especial de la ciutat?

El Barri Vell. I m’encanta passejar fins a Sant Daniel.

Quant a Xavier Bofill

A aquest gironí que es dedica a la recerca, quan arriba el cap de setmana ho deixa tot, bata de laboratori i provetes, per anar a córrer, pujar cims del Pririneu o viatjar per les seves contrades. Així que amb el bloc de notes a la mà, em proposo fer-vos cinc cèntims de tot allò que crec que us pot interessar.
Aquesta entrada ha esta publicada en Entrevistes, Municipal, Política, Societat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari