Alcaldables 2011: Carles Puigdemont i Casamajor (CiU)

Carles Puigdemont i Casamajor

Carles Puigdemont i Casamajor, alcaldable de CiU

Carles Puigdemont (1962) amb estudis de filologia catalana al Col·legi Universitari de Girona, ha treballat en el món del periodisme al diari El Punt, l’Agència Catalana de Notícies i el periòdic Catalonia Today. És diputat al Parlament de Catalunya des del 2006, on ha participat en les comissions d’Acció Exterior i de la Unió Europea, Polítiques de Joventut; i Cultura i Llengua, de la qual n’és president. Des del 2007 també és regidor a l’Ajuntament de Girona

1. Quin és el teu principal projecte per la ciutat de Girona?

Girona necessita un canvi: de forma de governar, de prioritats. Cal treure-la de la crisi i cal tenir un Ajuntament que faciliti la reactivació de l’activitat econòmica. Hi ha massa burocràcia i descoordinació fruit d’un pacte polític que no es pot tornar a repetir.

2. Què li falta a Girona? Què t’agradaria canviar?

Li falta que l’Ajuntament es trigui la son de les orelles i es posi les piles. Portem massa anys perdent oportunitats, submergint la ciutat en la deixadesa. Això s’ha de canviar. Cal algú que escolti i que trebali colze a colze amb la societat.

3. Quin creus que és en aquest moment el repte més gran?

Sortir de la crisi, evitar la pèrdua de llocs de treball. No ho farem si l’Ajuntament no es disposa a agafar embranzida, a despertar-se d’una vegada. Els 32 anys de governs del PSC han acabat adormint la ciutat i això no pot continuar.

4. Com valores la caiguda en el volum de turistes que volen a la ciutat anunciada recentment?

En termes absoluts s’haurà de veure quan s’acabi la temporada turística. Tristament fa més d’un any que l’Ajuntament no informa de les dades de turistes que visiten la nova (i fallida) oficina de turisme. Estic convençut que som a temps de salvar la temporada i que les temporades vinents seran extaordinàries.

5. Quin creus que serà l’impacte del tren d’alta velocitat en la ciutat?

L’Ajuntament no el sap perquè no ho ha volgut debatre mai però jo voldria que l’impacte fos positiu: que fem servir el tren com a motor i no pas per marxar més de pressa. Cal dissenyar estratègies comercials i turístiques per treure’n rendiment, però el PSC porta anys fent més cas a ADIF i Fomento que no pas els ciutadans de Girona.

6. Tens alguna proposta destinada a potenciar les zones verdes de la ciutat tal com els boscos de Palau o la Vall de Sant Daniel?

La Devesa és la gran assignatura pendent, portem massa anys sense que es reaccioni! Cal un canvi real. Tenim altres zones a la ciutat que són extraordinàries, que també s’han de potenciar. Sant Daniel, també el parc de les Pedreres, etc.

7. Com milloraries la circulació pel centre?

Sincronitzant semàfors, acabant amb itineraris absurds, millorant les hores punta, diversificant les freqüències del bus, ampliant la girocleta, gestionant millor les zones blaves, creant aparcaments disuasoris i lliures, etc.

8. Creus que la “Girocleta” ha tingut una bona implantació?

Sí, però insuficient. Cal estendre-la a Salt i a d’altres punts de la ciutat.

9. Què és el que més t’agrada de la ciutat?

Viure-hi, trepitjar-la cada dia.

10. Algun lloc especial de la ciutat?

Les escales de Sant Martí

Quant a Xavier Bofill

A aquest gironí que es dedica a la recerca, quan arriba el cap de setmana ho deixa tot, bata de laboratori i provetes, per anar a córrer, pujar cims del Pririneu o viatjar per les seves contrades. Així que amb el bloc de notes a la mà, em proposo fer-vos cinc cèntims de tot allò que crec que us pot interessar.
Aquesta entrada ha esta publicada en Entrevistes, Municipal, Política, Societat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari