Alcaldables 2011: Concepció Veray Cama (PPC)

Concepció Veray Cama Concepció Veray Cama, alcaldable pel PPC

Concepció Veray (1976) és portaveu del seu grup municipal a l’Ajuntament de Girona i coordinadora de la comunicació provincial del Partit Popular de Catalunya.

1. Quin és el teu principal projecte per la ciutat de Girona?

Aconseguir que Girona torni a ser motor econòmic de Catalunya, oferir a tots els gironins i a les gironines més i millors oportunitats; i ajudar a tots aquells ciutadans que avui ho estan passant realment malament a superar aquests moments de dificultats. Fer tot això no és fàcil ni depèn d’un sol projecte sinó que és la suma de moltes mesures com per exemple una millora de la fiscalitat a través d’una rebaixa selectiva de les taxes i impostos municipals, la redacció d’un Pla estratègic de turisme i comerç de la ciutat, la creació de l’agència de promoció econòmica de la ciutat, la introducció d’ajudes per a les famílies en la compra dels llibres de text, la creació de ludoteques públiques en alguns dels centres cívics de la ciutat o l’increment del nombre de places d’escola bressol públiques a la ciutat.

2. Què li falta a Girona? Què t’agradaria canviar?

A Girona li falta un nou Govern municipal amb idees clares i valent, que prengui les mesures necessàries per treure la ciutat de la crisi, és a dir, li fa falta un canvi de Govern que suposi no només un canvi de noms o de colors polítics sinó i sobretot un canvi de polítiques, de prioritats i de manera de fer les coses. Un nou govern que escolti als ciutadans i faci les coses de manera conjunta amb ells i amb la societat civil gironina, i aquest canvi de Govern avui a Girona només el pot garantir el Partit Popular.

3. Quin creus que és en aquest moment el repte més gran?

La lluita contra l’atur i la recuperació econòmica de la ciutat és el repte més gran que tenim plantejat i alhora també la meva primera i màxima prioritat. La creació d’ocupació és per a mi la millor política social que un pot fer. Per aquest motiu plantejaré mesures i propostes que ens permetin aconseguir que es donin, a la ciutat de Girona, les condicions idònies i necessàries perquè aquells qui han i poden crear nous llocs de treball (PIMES, autònoms, emprenedors) ho facin, perquè no s’ha d’oblidar que qui crea llocs de treball són aquests i no l’administració.

Girona és una ciutat amb grans potencialitats i si la gestió d’aquestes potencialitats es fa de manera correcta poden generar grans oportunitats que ens han de permetre tirar endavant i superar l’actual situació de crisi econòmica sense problemes, però, sí amb molt d’esforços.

4. Com valores la caiguda en el volum de turistes que volen a la ciutat anunciada recentment?

La manca d’acord entre la companyia Ryanair i el Govern de la Generalitat en relació al manteniment d’aquesta companyia a l’aeroport de Girona i en conseqüència la suspensió de 18 rutes d’aquesta companyia des de Girona és una molt mala notícia per la ciutat. La disminució de visitants que això suposarà per Girona i les seves comarques anirà en perjudici del sector turístic de la nostra ciutat, el sector més important ja que representa un 14% del PIB i, per tant, aquell qui en aquests moments ha d’ajudar-nos a sortir de la greu situació de crisi econòmica en què ens trobem. Cal que el conflicte amb Ryanair es resolgui com més aviat i alhora també cal que no ens quedem de braços creuats i es duguin a terme totes les accions necessàries per aconseguir que més companyies de baix cost s’estableixin al aeroport de Girona per tal de no dependre única i exclusivament d’aquesta companyia com ens passa actualment. També és necessari seguir exigint a AENA que rebaixi les taxes de l’aeroport de Girona per tal que les companyies de baix cost s’estableixin i es quedin a Girona i no marxin a operar des del aeroport de Barcelona.

5. Quin creus que serà l’impacte del tren d’alta velocitat en la ciutat?

L’arribada del TAV a Girona és un dels reptes més importants que actualment tenim plantejat. Aquesta nova infraestructura és la que ens permetrà una millor comunicació amb la resta d’Espanya així com amb Europa i suposarà l’obertura definitiva de la nostra ciutat i les comarques gironines al món. Aquesta és una infraestructura que ens ha de permetre i ajudar també en la recuperació econòmica de la ciutat. Aquesta infraestructura, però, no va sola sinó que va estretament relacionada amb el soterrament del tren convencional al seu pas per la ciutat ja que és el soterrament d’aquest el que ens permetrà que desaparegui el viaducte que actualment ens parteix la ciutat. A més, la desaparició d’aquest viaducte és el que cal tenir en compte alhora de parlar de la transformació urbanística de la ciutat. Què fem i com ho fem amb l’espai alliberat del viaducte és un tema que cal que abordem de manera immediata perquè ens hi juguem molt i no ens podem permetre el luxe d’equivocar-nos.

6. Tens alguna proposta destinada a potenciar les zones verdes de la ciutat tal com els boscos de Palau o la Vall de Sant Daniel?

En la propera legislatura cal que potenciem, a banda del Parc de la Devesa, les Pedreres perquè aquestes esdevinguin un nou parc urbà de la nostre ciutat així com els boscos de Palau, els quals cal arranjar i condicionar per fer-los més accessibles. Pel que fa als boscos de Palau ens pot ajudar a potenciar-los, i per tant cal donar-li tot el recolzament necessari, un projecte molt interessant del CEIP Bosc de la Pabordia que a través dels seus alumnes vol oferir a la ciutat la possibilitat de conèixer aquests boscos desconeguts per a molts gironins.

7. Com milloraries la circulació pel centre?

Per millorar la circulació a la ciutat el primer que cal és redactar el Pla de Mobilitat de Girona, un Pla que fa temps que hauria d’estar fet però que l’actual govern de la ciutat no sé per quina raó ha estat incapaç de fer. És inadmissible i incomprensible que en una ciutat com la nostra no existeixi aquest Pla i, per tant, el nostre compromís és, conjuntament amb tots els agents implicats, redactar-lo de manera urgent. Aquest Pla és el que ens ha de servir per reorganitzar la circulació al centre de la ciutat, acabar amb els punts negres que tenim i amb els problemes d’aparcament.

8. Creus que la “Girocleta” ha tingut una bona implantació?

Sí, crec que és important que ara revisem la seva implantació i reforcem aquest servei en aquells barris de la ciutat que s’hagi detectat que és necessari.

9. Què és el que més t’agrada de la ciutat?

La seva gent, la qual te una capacitat de superació en moments difícils digne d’admirar.

10. Algun lloc especial de la ciutat?

La ciutat té molts llocs especials, però bé, per mi el més especial és el Barri Vell, barri on he crescut i viscut fins fa poc temps.

Quant a Xavier Bofill

A aquest gironí que es dedica a la recerca, quan arriba el cap de setmana ho deixa tot, bata de laboratori i provetes, per anar a córrer, pujar cims del Pririneu o viatjar per les seves contrades. Així que amb el bloc de notes a la mà, em proposo fer-vos cinc cèntims de tot allò que crec que us pot interessar.
Aquesta entrada ha esta publicada en Entrevistes, Municipal, Política, Societat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari