Any Sobrequés (1911-2011)

Segell del Centenari de Santiago Sobrequés i Vidal

Segell del Centenari de Santiago Sobrequés i Vidal

El pròxim dia 12 de setembre se celebra el centenari del naixement de l’historiador gironí Santiago Sobrequés i Vidal (1911-1973). Sobrequés va dedicar gran part de la seva vida a la recerca sobre la història de medieval de Catalunya i a transmetre aquesta passió per la història als seus alumnes a l’institut i posteriorment a la universitat. També destacà per la seva implicació en la societat civil gironina en la creació d’entitats com el Cercle Artístic de Girona, dirigint el GEiEG o impulsant la delegació d’Òmnium a Girona.

Per tal de commemorar aquesta efemèride, enguany s’han programat nombrosos actes d’homenatge en memòria d’aquest historiador gironí. Entre aquests destaquen:

  • Presentació del llibre guardonat amb el I Premi d’Història de Catalunya Santiago Sobrequés i Vidal (19 d’abril de 2011)
  • Jornada-Seminari d’Història Medieval Santiago Sobrequés a la Universitat de Girona (14 d’octubre de 2011)
  • La Fundació Institut Jaume Vicens Vives ha convocat els per segon any els seus premis per a joves (assaig, relat curt, cartellisme) al voltant de la temàtica “any Santiago Sobrequés i Vidal”
  • Homenatge de les Escola i Institut Santiago Sobrequés de Bescanó i Girona
  • Reedició de les principals obres, publicació d’obres inèdites i biografies sobre la seva trajectòria.

Poema musicalitzat en motiu del centenari del seu naixement

Més informació sobre el centenari a:
www.sobreques.com

Quant a Xavier Bofill

A aquest gironí que es dedica a la recerca, quan arriba el cap de setmana ho deixa tot, bata de laboratori i provetes, per anar a córrer, pujar cims del Pririneu o viatjar per les seves contrades. Així que amb el bloc de notes a la mà, em proposo fer-vos cinc cèntims de tot allò que crec que us pot interessar.
Aquesta entrada ha esta publicada en Esdeveniments, Exposicions, Història, Societat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari