Candidats al Congrés 20-N: Enric Millo (PPC)

Enric Millo del Partit Popular de Catalunya

Enric Millo i Rocher és candidat al Congrés pel PPC

L’Enric Millo és el cap de llista al Congrés dels Diputats pel Partit Popular de Catalunya a la demarcació de Girona. És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona, també diplomat en Política i Govern per ESADE-UAB-UPF. Té una llarga experiència en el món empresarial, així com també en el món de la política. Va ser Delegat Territorial del Departament de Treball a Girona entre els anys 1991 i 1995. Des de l’any 2004 ha ocupat diferents càrrecs de reponsabilitat dins del Partit Popular de Catalunya, i des del 2006 és diputat al Parlament de Catalunya on ha treballat a les comissions d’Economia, Finances i Pressupost; i Treball, Indústria, Comerç i Turisme.

Quines són les principals propostes del vostre partit per les comarques gironines?

El Partit Popular s’ha marcat com a prioritat sortir de la crisi i les principals propostes del nostre programa tenen aquesta finalitat. Volem recolzar les pimes, els autònoms i els emprenedors perquè puguin crear llocs de treball. Per això proposem una ajuda de 3.000 euros a les empreses de nova creació que contractin el seu primer treballador o que pimes i autònoms no hagin de pagar l’IVA fins que no l’hagin cobrat dels seus clients. Centrant-nos en sectors, parem especial atenció al del turisme, un dels motors de l’economia gironina. Volem aplicar un IVA reduït del 4% al sector turístic i millorar les infraestructures de les comarques de Girona per fer més competitives les nostres destinacions turístiques. Això vol dir tenir una N-II en condicions i solucionar la davallada d’activitat a l’aeroport de Girona, entre d’altres. També cal millorar les infraestructures per afavorir el trànsit de mercaderies i potenciar les nostres indústries. D’aquí la importància que per a nosaltres té el corredor Mediterrani o el desdoblament de la via entre Vic, Ripoll, Puigcerdà i Latour-de-Carol.

Quins temes creus que són prioritaris en aquest moment tant en sentit estatal com a nivell local?

Sortir de la crisi i crear ocupació. No pot ser que a Espanya hi hagi 5 milions de persones que volen treballar i no poden per manca d’oportunitats laborals. A Girona tenim 87.400 aturats i la taxa d’atur més alta de tot Catalunya, amb un 21,42%. La situació és dramàtica i cal treballar seriosament per reactivar l’economia. D’altra banda, a Girona tenim un dèficit en infraestructures important. Moltes obres aturades o pendents de fer-se. Això també cal solucionar-ho, perquè unes bones infraestructures també contribueixen a generar riquesa.

Creus que la crisi se soluciona amb grans propostes a nivell estatal o cal tractar-la segons les necessitats i oportunitats de cada territori?

Hi ha unes línies generals comunes a tot el territori, especialment pel que fa al tractament d’empreses, autònoms, emprenedors i administració. Però després hi ha propostes estatals per sectors que afecten més o menys a determinades parts del territori. En el cas de Girona volem solucionar el dèficit d’inversió en infraestructures que ha patit, trobar una sortida per a l’aeroport de Girona més enllà de Ryanair i impulsar el soterrament del tren convencional al seu pas per la capital gironina, per posar alguns exemples.

Creus que el pacte fiscal ajudaria a incentivar l’economia a Catalunya i a alleugerir les tensions amb l’estat central?

Millorar el finançament de Catalunya és necessari. Però cal trobar el màxim consens per fer una reforma d’aquest model que redistribueixi de forma més justa i equitativa la riquesa. I abans d’això cal generar aquesta riquesa, cal sortir de la crisi perquè Catalunya pugui continuar essent solidària amb altres parts d’Espanya. Això sí, amb una solidaritat ben entesa, finalista i no il·limitada.

 L’atur és un problema cada dia més gran però quins canvis consideres més necessaris per a reformar la llei laboral? 

Cal fer una reforma laboral valenta i completa, que agilitzi i dinamitzi el mercat de treball perquè, com ja he dit, és insostenible tenir 5 milions d’aturats. Cal simplificar la tipologia dels contractes laborals per reduir la temporalitat i donar expectatives d’estabilitat, flexibilitat i seguretat a treballadors i empreses. També cal reformar l’estructura i contingut de la negociació col·lectiva i adequar la formació professional als nous temps, enfocant-la cap als sectors de futur i potenciant-ne la vessant pràctica.

 Hi ha molts municipis que han rebut diners de l’Estat i que ara amb la crisi no els poden tornar. Què passarà amb aquests?

La nefasta planificació econòmica del PSOE ha asfixiat els ajuntaments i frenat la seva recuperació econòmica. És inadmissible que els errors del Govern de l’Estat els paguin els ajuntaments i, en definitiva, els ciutadans. Des del PP volem impulsar una reforma del finançament local que sigui més justa amb els ajuntaments, que al cap i a la fi són l’administració més propera als ciutadans i la que coneix millor les seves necessitats. Pel que fa al retorn de la liquidació del deute de 2008 i 2009, al Partit Popular som partidaris d’ampliar el termini dels 5 anys que ha donat el govern actual, a 10.

La demarcació de Girona només té 27 km d’autovies, essent la que en té menys de tot l’estat. Té sentit que un territori d’enllaç per carretera amb Europa tingui tant poques carreteres estatals?

Al Partit Popular creiem que les infraestructures són un element molt important per sortir de la crisis, perquè són un canal físic de fluxos econòmics. A les comarques de Girona ho veiem amb el turisme; la majoria arriben per carretera. També ho veiem amb les importacions i exportacions; la Jonquera és el gran pas de mercaderies entre Europa i Espanya. Per això volem prioritzar el desdoblament de la N-II des de Tordera fins a La Jonquera i impulsar el Corredor del Mediterrani.

La N-II amb un trànsit diari de més de 22.000 vehicles segueix amb un estat lamentable que fa que no sigui una alternativa real a l’autopista AP-7. Quines previsions hi ha que aquest tema se solucioni?

Com ja he dit, la voluntat del PP es acabar de desdoblarla N-II des de Tordera fins a la Jonquera, tots els trams que falten, perquè el govern socialista en 7 anys només ha desdoblat 8 kmd’aquesta via. Aquesta situació és del tot inacceptable.

Darrerament s’ha parlat de les millores de l’eix ferroviari Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà-França per tal d’incentivar el creixement econòmic d’aquests territoris. Quina és la vostra opinió?

Nosaltres apostem per la doble via en el tram Vic-Ripoll-Puigcerdà. És una vella reivindicació del territori molt comprensible. Les comunicacions del Ripollès i la Cerdanya necessiten un gran impuls perquè porten anys amb projectes importants aturats. Aquest és un dels projectes que cal impulsar perquè les oportunitats que generarà en aquestes dues comarques a nivell industrial i econòmic no es poden desaprofitar.

Malgrat la pressió creixent perquè apareixin solucions polítiques a la crisi cada vegada hi ha més desafecció i abstencionisme. Què manca i què creus que els pot aportar les eleccions del 20-N?

Els ciutadans busquen en els polítics respostes a les seves preguntes i solucions als seus problemes. El Govern socialista ha estat incapaç de donar-les i per tant els ciutadans estan desconcertats i se senten desemparats. El Partit Popular és el partit de la il·lusió i la recuperació econòmica; l’esperança de molts ciutadants i ciutadanes.

Quant a Xavier Bofill

A aquest gironí que es dedica a la recerca, quan arriba el cap de setmana ho deixa tot, bata de laboratori i provetes, per anar a córrer, pujar cims del Pririneu o viatjar per les seves contrades. Així que amb el bloc de notes a la mà, em proposo fer-vos cinc cèntims de tot allò que crec que us pot interessar.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Entrevistes, Política, Societat i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari