Candidats al Senat 20-N: Joan Bagué (CiU)

Joan Bagué i Roura candidat al Senat per CiU

En Joan Bagué encapçala la llista de candidats al Senat per la demarcació de Girona per Convergència i Unió. És assessor lingüístic i polític, i ha treballat com a corrector pel Diari de Girona i El Punt. La seva dilatada trajectòria política l’ha portat a tenir responsabilitats com a regidor de l’Ajuntament de Girona, la Diputació o el Consell Comarcal del Gironès a més de multitud de càrrecs dins de Convergència Democràtica de Catalunya.

El Senat és una de les cambres legislatives més desconegudes per la població. Què és i per a què serveix?

És una cambra de segona lectura i, sobretot, de representació territorial. Fa anys que PSOE i PP en tenen bloquejada la reforma i, per tant, no s’adequa prou a les necessitats actuals.

Quines propostes portarà el vostre partit per a les comarques gironines al Senat?

Farem un seguiment exhaustiu de l’acompliment del Govern central a l’hora de fer realitat allò que es pressuposti a cada exercici en els Pressupostos Generals de l’Estat. Conjuntament amb el Grup Parlamentari Català al Congrés (CiU), crearem el que anomenem ‘Observatori de l’Execució dels Pressupostos’.

Creus que aquesta cambra aporta la representació territorial que se li suposa?

Sí, tot i que crec que sovint es fa una feina que no es dóna a conèixer, per part dels senadors, tant de suport als ajuntaments com a les entitats i al teixit associatiu, en general, de la nostra demarcació.

Tot i ser la “Cambra Alta de les Corts Generals” sovint hi ha la sensació que és una cambra de segona instància. Què n’opines?

Sí que és una cambra de segona instància i això és un avantatge perquè permet reflexionar millor el contingut de les lleis, però hi ha un problema de fons que fa massa anys que dura i és que PSOE i PP –els dos grans grups- mantenen bloquejades les seves funcions i la possible reforma del seu reglament.

L’elecció dels candidats al Senat és directa i nominal, tanmateix hi ha un desconeixement dels quatre senadors que ens representen. Perquè creus que no hi ha aquest contacte amb la societat?

Jo crec que el desconeixement potser és més del gran públic, però la feina que ha fet la nostra senadora, Rosa Núria Aleixandre (CiU), en l’àmbit de la sanitat, per exemple, sí que és coneguda força pels diferents sectors que hi tenen relació. Probablement, però, és cert que per al gran públic no. 

Creus que una política de proximitat ajudaria a reduir la desafecció política i a millorar la imatge d’aquesta cambra?

Sens dubte, la primera feina i obligació d’un representant polític és intensificar el màxim aquesta relació de proximitat amb l’electorat.

Josep Antoni Duran i Lleida i els candidats al Senat per CiU a Girona

Quant a Xavier Bofill

A aquest gironí que es dedica a la recerca, quan arriba el cap de setmana ho deixa tot, bata de laboratori i provetes, per anar a córrer, pujar cims del Pririneu o viatjar per les seves contrades. Així que amb el bloc de notes a la mà, em proposo fer-vos cinc cèntims de tot allò que crec que us pot interessar.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Política, Societat i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari