Fes ecologia, Fes edit!

Avui us presentem una nova plataforma per fer que desplaçar-nos en els nostres trajectes habituals sigui més ecològica, més sostenible i més econòmica. Per tal de conèixer aquesta nova opció per moure’ns més respectuosa amb el medi ambient entrevistem a la Elisabet Blanch, responsable de comunicació de Fes edit

Què és “Fes edit”?

El fes edit és una plataforma que pretén facilitar la mobilitat de les persones i posar-les en contacte per tal que facin rutes plegades.

Captura de pantalla de Fes Edit

Portal de Fes Edit per trobar rutes

Perquè compartir el cotxe?

El fet de compartir cotxe ens permet conèixer gent del nostre entorn al mateix moment que estalviem i reduïm emissions de CO2. Els conductors que comparteixen el seu vehicle a Girona tenen una sèrie de compensacions com podrien ser descomptes en combustible, en els establiments adherits o places d’apartament privilegiats.

Creiem que el fet de compartir cotxe afavorirà el fet que coneguem a gent del nostre entorn i, també, hem de tenir en compte que compartint les places del vehicle descongestionem el trànsit de la ciutat i les millores mediambientals són notables.

Usuari compartint el cotxe

Quin és l’impacte de l’ús del cotxe personal en les emissions globals de CO2?

Això depèn de cada vehicle, de l’any d’antiguitat que tingui, el tipus de combustible… Normalment els motors de gasolina emeten 2,3kg de CO2 per cada litre de gasolina i els motors dièsel 2,6kg de CO2. Sabent aquestes xifres es poden fer càlculs i, pensant que aquestes emissions s’emeten amb una persona per cotxe, l’impacte és enorme!

A banda del valor ecològic de la iniciativa, es pot veure com una opció per a l’estalvi econòmic?

Clar que sí. L’entorn econòmic actual afavoreix a totes les polítiques d’estalvi i compartir el vehicle n’és una de molt important. El preu del carburant està constantment en augment i una manera de reduir i compartir aquesta despesa és compartint el vehicle.

Els viatges es poden compensar econòmicament o d’una moneda social. Com funciona aquesta moneda?

Aquesta moneda s’anomena “dits”. Els “dits” es distribueixen a través de les establiments gironins adherits a la iniciativa i per cada compra en regalen uns quants perquè els passatgers puguin fer trajectes.

Un cop, aquest “Dit” passa en mans del conductor, aquest, el pot bescanviar per combustible gratuït, places d’aparcament o descomptes en els establiments adherits.

Quantes rutes es comparteixen cada dia a través de la vostra plataforma?

Tenim comptabilitzades les rutes mensuals, en aquest cas, cada més es fan al voltants d’uns 200 trajectes compartits fins ara programats a través del lloc web www.fesedit.cat, i a partir d’ara també localitzades a través de l’aplicació Android fes edit.

En quina proporció són rutes habituals o puntuals?

El fes edit s’utilitza per les dues opcions de rutes, tot i que les rutes habituals són les més entrades a la plataforma, es tracta de que cada usuari es programi les seves rutes/ horaris a la seva mida.

Pàrquing pels usuaris de Fes edit al Parc Científic i Tecnològic de la UdG

L’experiència obtinguda a través del e-hitchhiking amb la comunitat universitària es pot traslladar fàcilment a la societat?

Sí. De fet s’hi han unit altres comunitats més com la seu de la Generalitat de Girona, Saviae xarxa (productors ecològics), i la darrera comunitat és la barcelonina una prova pilot que es va iniciar el 20 de febrer i que també operarà entre els assistents al Mobile World Congress.

Què tal funcionen iniciatives com aquesta a altres països d’Europa?

Aquest tipus d’iniciatives a Europa compten amb un alt nivell de registres d’usuaris que també utilitzen un servei com el del fes edit. A més, a nivell nacional també existeixen altres iniciatives.

Quins projectes de futur teniu?

Actualment la plataforma del fes edit està actuant a nivell de la comarca del Gironès i a Barcelona. El projecte de futur és implantar la plataforma a nivell  de Catalunya per donar servei als usuaris i cobrir les necessitats de transport.

Quant a Xavier Bofill

A aquest gironí que es dedica a la recerca, quan arriba el cap de setmana ho deixa tot, bata de laboratori i provetes, per anar a córrer, pujar cims del Pririneu o viatjar per les seves contrades. Així que amb el bloc de notes a la mà, em proposo fer-vos cinc cèntims de tot allò que crec que us pot interessar.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ecologia, Entrevistes, Societat i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari