Girona, Ciutat d’Europa

Ja queda ben poc per entrar al 2012. Aquests dies sorgeix la nostàlgia de deixar un any més enrere. Per veure que el temps però no passa en va, avui recuperem el documental “Girona, Ciutat d’Europa” d’aviat farà 20 anys.

Aquest documental produït l’any 1992 per d’ajuntament de Girona, sota la direcció i guió de Pere Freixes i el muntatge i realització de Miquel Sans

El documental repassa de forma fidedigna i encara totalment vigent, la història i els principals monuments de la ciutat.

Entre els canvis principals fruit d’aquests vint anys que es poden veure en el vídeo destaquen el creixement demogràfic passant dels 70.000 habitants als prop de 98.000 actuals, el creixement de la universitat, la creació de noves infraestructures culturals com l’Auditori, l’arribada del tren d’alta velocitat, la creació de nous espais verd com el Parc de les Casernes.

Quant a Xavier Bofill

A aquest gironí que es dedica a la recerca, quan arriba el cap de setmana ho deixa tot, bata de laboratori i provetes, per anar a córrer, pujar cims del Pririneu o viatjar per les seves contrades. Així que amb el bloc de notes a la mà, em proposo fer-vos cinc cèntims de tot allò que crec que us pot interessar.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Art, Girona, Història i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari