Gironins Genuïns: Mayte F. Fernández

Poeta Mayte f. Fernandez

Poetessa Mayte F. Fernández

Mayte Fernández, sens dubte, és una gironina genuïna. Amb dos llibres a l’esquena i un extens currículum ple de conferències, recitals i publicacions en diaris nacionals, aquesta brillant dona utilitza la força dels seus poemes per obrir els ulls dels que semblen vagar per aquest món.

Vaig tenir el meu primer contacte amb ella al vestidor d’un gimnàs. Era molt prest, dilluns, plovia i em sentia cansada. En obrir la porta em vaig trobar amb una persona d’aquestes que té una energia contagiosa, cantant ferventment al so del fil musical. Vaig admirar la seva energia i aquest, va ser l’inici d’una de les grans lliçons de la meva vida:La Mayte conviu amb l’esclerosi múltiple des de fa 26 anys. Quan encara escassejaven coneixements sobre la malaltia, i després del desencert dels metges, Mayte va saber autodiagnosticar-se l’esclerosi en veure un cas similar al programa de televisió “Curar-se en Salut”, amb només 15 anys d’edat. Des d’aquell moment, les jornades d’incòmodes tractaments que, tal com ella assenyala, “en aquella època eren gairebé experimentals”, van entrar a formar part de la seva vida i van contribuïr a construïr una persona d’excel·lent força. “La vida és dura, i cara, i crua. Aprofita l’instant i fes-te mereixedor de la que a tu t’han regalat “

Però el que més impacta a aquesta dona és la desconnexió amb la vida d’aquells que han tingut el privilegi de néixer sense cap tipus d’obstacle. Els que miren però no veuen, els que senten però no escolten i els que són, sense existir.

A través dels seus enriquidors escrits, Mayte suplica als desesperançats que gaudeixin cada instant, que somriguin, assaboreixin i apreciïn les petites coses del dia a dia. Que la vida és una loteria i que “la manera d’estimar qualsevol cosa, és pensar que pots arribar a perdre-la”.

Tindrem l’oportunitat d’escoltar alguns dels seus excepcionals fragments en la “Nit de Poesia Eròtica” que se celebrarà el dijous 17 de novembre al Centre Cívic Santa Eugènia. O en els seus llibres “Retales de mi vida” (2003) i “Mi vida en entresueños” (2007), venuts a Espanya, Paraguai, Aruba, França o Suècia, entre d’altres.

“Mira al teu jo intern, i treu-li profit, i mai oblidis que cada ésser humà guarda un cor sota del pit”

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Art, Cultura, Entrevistes, Esdeveniments, Girona, literatura, Societat i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari