Imatges de la Viquipèdia

Logotip del concurs de Wikipedia

Concurs per augmentar el fons d'imatges de Wikipèdia

Tots hem fet servir alguna vegada la Viquipèdia per documentar-nos sobre algun indret, fet històric o personatge. També, ens haurem meravellat en saber que tota aquesta extenssísima quantitat informació ha estat introduïda de forma altruista per col·laboradors desinteressats que han dedicat el seu temps a fer accessible el seu coneixement.

Durant aquest mes de setembre, s’obre la possibilitat que tots poguem participar de forma més creativa en aquest gran projecte a nivell mundial. S’ha organitzat una campanya anomenada Wiki Loves Monuments que consisteix en un concurs per tal d’ampliar el fons de fotografia i vídeo d’aquesta enciclopèdia.S’han proposat unes llistes sobre quins són els monuments a fotografiar de tots els pobles i ciutats d’arreu del territori per tal que tothom hi pugui participar fotografiant allò que té més a prop de casa, i que pot ser interessant per a la resta del Món.

Les úniques condicions per participar-hi són: la cessió dels drets de la imatge per tal que tothom en pugui fer qualsevol ús sempre que en respecti l’autoria (llicència Creative Commons) i la precissa localització i representació del monument fotografiat. Els aspectes valorats en cada fotografia seran la qualitat, la originalitat i la utilitat per a la enciclopèdia.

Els premis es donaran per diferents categories i segons l’àrea geogràfica concreta en funció de les diferents entitats col·laboradores. Entre els premis destaquen, per exemple, un iPad, estades en hotels, entrades per Caldea

Així que, endavant i molta sort a tots!!

Mapa dels monuments


Mostra un mapa més gran

Quant a Xavier Bofill

A aquest gironí que es dedica a la recerca, quan arriba el cap de setmana ho deixa tot, bata de laboratori i provetes, per anar a córrer, pujar cims del Pririneu o viatjar per les seves contrades. Així que amb el bloc de notes a la mà, em proposo fer-vos cinc cèntims de tot allò que crec que us pot interessar.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Art, Comarques, concursos, Internet i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Imatges de la Viquipèdia

  1. Gràcies per l’interès en aquesta iniciativa. Només una correcció necessària. La llicència que utilitza la Viquipèdia permet la reutilització per a tothom per a qualsevol propòsit, “inclòs el comercial”, però amb dues condicions: que es reconegui sempre l’autoria i que es mantinguin aquestes condiciones, és a dir, la mateixa llicència. El fet que s’accepti l’ús comercial pot sorprendre, però a la pràctica és difícil treure’n beneficis econòmics utilitzant la mateixa llicència i, en canvi, s’aconsegueix fer-ne la màxima difusió atribuint l’autor. Animo a tothom a descobrir el nostre patrimoni i a compartir-lo en el gran aparador de la Viquipèdia.

Deixa un comentari