Cicloturisme

Per a tots els amants de la bicicleta, Girona ofereix grans possibilitats per a la pràctica d’aquest esport. Hi ha dos rutes principals que es poden realitzar amb bicicleta a través de vies verdes al voltant de Girona. Aquestes vies són el Carrilet Girona – Sant Feliu de Guíxols i el Carrilet Girona – Olot, per on discorrien antigament dos linees fèrries de via estreta que van estar en funcionament fins a mitjans del segle passat. Ambdòs rutes discorren per indrets de gran interès paisatgístic, ecològic i cultural

Carrilet Girona – Sant Feliu de Guíxols (40 km):

Aquest carril bici surt des de Girona i passa per les poblacions de Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera, Santa Cristina, Castell d’Aro; arribant finalment a Sant Feliu de Guíxols tot vorejant el massís de les Gavarres atravessant les comarques del gironès i el baix empordà. A cadascuna d’aquestes poblacions trobarem les antigues estacions restaurades, algunes d’elles ofereixen serveis al ciclista tals com aigua per omplir el bidonet. El punt més elevat del recorregut es troba a prop de Cassà de la Selva amb una alçada de 136 metres. Alguns dels elements d’interès que destaquen en el recorregut són l’artesania ceràmica de Quart, el barri vell de Llagostera, el nucli medieval de Castell d’Aro o el Monestrir Benedictí del segle X i la Porta Ferrada del segle XI de Sant Feliu de Guíxols.

  • Dificultat: Baixa
  • Desnivell: Suau (0,5%)

Carrilet Girona – Olot (54 km):

Aquest carril bici surt des de Girona i passa per les poblacions de Salt, Bescanó, Anglès, La Cellera de Ter, Amer, Sant Feliu de Pellerols, Les Preses, La Vall d’en Bas; arribant finalment a Olot. Aquest recorregut ens permet gaudir de la Zona Volcànica de la Garrotxa i les Guilleries. El punt més elevat d’aquest recorregut és el Coll d’en Bas amb 620 metres d’alçada. Alguns dels elements d’interès que destaquen en el recorregut són els edificis modernistes de Bescanó i Anglès, el barri gòtic d’Anglès o l’església romànica de Sant Esteve d’en Bas del segle XI.

  • Dificultat: Mínima
  • Desnivell: Moderat (1’5%)
Més informació a:
Vies verdes
Wikiloc – rutes en GPS