Esquí

Les comarques gironines per la seva localització al costat dels Pirineus conten amb quatre estacions d’esquí alpí:

Foto de Antonio De Lorenzo a Wikimedia Commons

Estació d'esquí de la Molina

 • La Molina. És la estació més antiga de Catalunya i de la resta de l’Estat. Consta de 61 quilòmetres esquiables repartits entre les seves 53 pistes (Verdes: 13, Blaves: 16, Vermelles: 17 i Negres: 7). La Molina està amb la línia R3 de Renfe i els autobusos de Sagalés. S’hi pot arribar amb una combinació de tren i autobús. Disposa dels equipaments més moderns com són un complet parc de snowboard amb baranes i salts per practicar l’estil lliure i salts acrobàtics. Malgrat que la Masella i la Molina estan físicament juntes, però són dues estacions administrades separadament, per esquiar lliurement per les dos cal comprar el forfet Alp 2500, que us permetrà gaudir de 135 quilòmetres esquiables.
 • Plànol de pistes de la Molina
 • La Masella. És la més gran de les estacions d’esquí gironines, consta de 74 quilòmetres esquiables repartits entre les seves 64 pistes (Verdes: 9, Blaves: 24, Vermelles: 22 i Negres: 9), entre elles la més llarga del Pirineu Oriental. Al Parc de Neu s’hi poden practicar les últimes modes en esports d’hivern amb elements elements per a fer piruetes com baranes, big jumps, calaixos, rainbows… Malgrat que la Masella i la Molina estan físicament juntes, però són dues estacions administrades separadament, per esquiar lliurement per les dos cal comprar el forfet Alp 2500, que us permetrà gaudir de 135 quilòmetres esquiables.
  Plànol de pistes de la Masella
 • La Vall de Núria.- De les moltes activitats que ofereix aquest singular indret durant tot l’any, destaca el seu atractiu com a estació d’esquí. Aquesta malgrat ser la més petita, consta de 7,6 quilòmetres esquiables repartits entre les seves 11 pistes (Verdes: 3, Blaves: 3, Vermelles: 3 i Negres: 2). És una estació que per la seva grandària és ideal per l’esquí familiar i amb grups escolars. Resulta molt acollidora ja que el complex format al voltant del santuari està dotat amb tots els serveis que pugui necessitar. S’hi fan classes d’esquí alpí, snowboard i telemarc. Per accedir a la vall només es pot fer a través dels camins (excursió molt recomanable durant l’estiu) o el tren cremallera. Carregats amb l’equipament d’esquí haurem d’agafar el tren des de les estacions a Ribes de Freser (on connecta amb la xarxa de trens d’amplada normal, la línia R3 de Renfe) o Queralbs.
  Plànol de pistes de la Vall de Núria
 • Vallter 2000.- Aquesta estació situada a la Vall de Camprodon dins del municipi de Setcases consta de 13 quilòmetres esquiables repartits entre les seves 13 pistes (Verdes: 2, Blaves: 3, Vermelles: 6 i Negres: 2). L’estació a més compta amb un snowpark, cinc zones d’estil lliure (freeride) i tres parcs lúdics pel infantsS’hi poden practicar les excursions amb raquetes de neu i l’escalada.
  Plànol de pistes de Vallter 2000 

Pel que fa a altres modalitats de l’esquí com és l’esquí nòrdic (esquí de fons, salt amb esquis, biatló i telemarc) trobem l’estació:

 • Guils Fontanera.- Es troba a 12 quilòmetres de Puigcerdà. Les cotes mínima i màxima són 1.905 i 2.080 metres d’alçada respectivament. L’estació disposa de 45 quilòmetres de circuits, en els que s’inclouen traçats específics per a raquetes o skating. L’estació també compta amb una zona de trineus i un parc de neu infantil. L’estació es troba en una zona de bosc de pi negre que fa que puguem gaudir de la natura amb el seu circuits.
  Plànol de la estació Guils Fontanera