La Crisi que fa despertar consciències

En aquest vídeo que poso a continuació, el Professor d’Economia i Empresa de la UOC, Joan Torrent exposa diferents aspectes de l’actualitat infuenciats per la crisi econòmica que estem vivint.

He trobat especialment interessant la idea que transmet al principi de tot on parla que la crisi creada des d’occident i que s’ha extès a tot el món és la causa del despertar de la consciència democràtica àrabs que darrerement estem vivint. En el vídeo s’explica com en terme econòmics s’ha donat aquest canvi.

Aquesta idea em porta a pensar en la frase de Karl Marx en que deia que la religió és l’opi del poble. Crec que avui en dia podriem dir que aquesta ha estat àmpliament substituïda. El benestar econòmic és qui avui en dia dictamina l’endormiscament de les consciències de la societat.

Potser aquesta crisi sigui l’oportunitat que feia falta per saccejar les ments?

Escrit del 13/03/2011

Quant a Xavier Bofill

A aquest gironí que es dedica a la recerca, quan arriba el cap de setmana ho deixa tot, bata de laboratori i provetes, per anar a córrer, pujar cims del Pririneu o viatjar per les seves contrades. Així que amb el bloc de notes a la mà, em proposo fer-vos cinc cèntims de tot allò que crec que us pot interessar.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Economia, Societat i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari