La Majordoma


Escultura de la Majordoma

Escultura de la Majordoma situada a la base de la Torre Cornèlia, davant dels Banys Àrabs

Aquesta llegenda de nova creació, diu així:

La Majordoma era una tia-àvia de Santa Afra que va acompanyar el bisbe quan va venir a viure a Girona. La Majordoma era una dona de més de cent anys immensament grassa, presumida i xafardera. També tenia anomenada per ser una bona cuinera i per la seva coneixença de les arts esotèriques. Anava vestida amb vestits de colors llampants i esquellarincs per fer notar el seu pas a la gent.

Les dots de cuinera de la Majordoma havia fet que inventés menjars molt saborosos que juntament amb la seva coneixença de les arts esotèriques li van permetre que, una vegada que es va enfadar molt, fes que totes les esglésies de Girona quedessin plenes de teranyines amb unes aranyes immenses.

Un dia, degut a una irreverència cap a Sant Narcís, aquest li va retirar els poders que tenia convertint-la en la riota de la ciutat, fins que un bon dia, va tenir una visió que preveia el martiri i mort de Sant Narcís i Sant Fèlix.

Quan les seus pressentiments es van fer realitat, la Majordoma es va tornar humil i es va dedicar a tenir cura dels malalts i desvalguts. Poc abans de morir, va fer encendre un foc davant de la porta de la Catedral i va inventar la sopa de menta. Quan va morir, els gironins que van carregar el seu cos van quedar admirats que a pesar de la seva grandària pesés menys que un pardalet.

Una comentari en l'entrada: La Majordoma

  1. Retroenllaç: Kissing Weird Things in Girona | ¡Hola Yessica!

Els comentaris estan tancats.