Teatre Municipal

Teatre Municipal

Entrada al Teatre Municipal

El primer teatre de la ciutat de Girona apareix documentat al 1769, quan l’Ajuntament va decidir utilitzar el Pallol com a teatre de comèdies. Es tractava d’un local de reduïdes dimensions per a la utilització que se li volia donar, a banda de ser fàcilment inflamable i perillós, per això l’ajuntament va començar a fer una reforma integral del teatre. Va derrocar el Pallol i va edificar entre 1858 i 1860 un nou teatre dissenyat per l’arquitecte municipal Martí Sureda. El nou teatre tenia forma de ferradura i una gran caixa escènica, seguint els patrons dels teatres isabelins de l’època.

L’any 1936 el teatre va deixar de ser privat i es va socialitzar per part de la CNT programant-se obres de caràcter pedagògic, socialista i anarquista, que enaltien la revolució.

Després el teatre va passar a mans de l’ajuntament que va subhastar la seva gestió. Entre els anys 1955 i 1975 la gestió del teatre va passar a mans de l’ajuntament. En aquesta època l’activitat teatral va ser molt poca i de poca qualitat.

A partir de l‘any 1975 un grup d’intel·lectuals de la mà de Joan Ribas i del grup Proscènium va emprendre la renovació teatral canviant la línia de programació que s’havia fet fins aleshores i el teatre va recuperar la seva activitat.

El Teatre Municipal es va tancar a l’any 1999 per renovar-lo i va tornar a obrir les seves portes a l’octubre de 2006.

Direcció:
Plaça del Vi, 1; 17004 Girona
Telèfon: 972.419.018
Fax: 972.419.420
Correu electrònic : teatre@ajgirona.org
Web: www.ajuntament.gi/teatre