Reportatge al moment!

L’última novetat en el món de la web 2.0 és el portal Qwiki que ens permet realitzar cerques de les quals ens mostra de forma interactiva un petit reportatge visual a l’instant. Si introduïm, per exemple, la paraula “Girona”

Aquest és el resultat que ens mostra:

Tant les imatges com la informació que utilitza provenen de la integració i síntesi de diferents fonts contrastades que es troben a la xarxa, i que ens cita al final.

Durant el trasncurs del vídeo ens permet enllaçar amb els altres contiguts que es van esmentant, de manera similar als hipervincles que trobem en els articles de blocs o de la Viquipèdia. Aquest fet suposa una revolució pel que fa a la interactivitat en el camp dels vídeos.

Tanmateix, només produeix vídeos en anglès, i la lectura dels topònims o paraules catalanes resulta una mica malsonant pel fet que el sistema de lectura automàtica encara no està adaptat a la nostra fonètica. També el nombre de termes de cerca és una mica reduït, però la previsió és que aquest vagi en augment.

Per acabar, un altre exemple que podem veure en aquesta videoenciclopèdia és l’explicació sobre la vida i obra del cèl·lebre jueu gironí Nahmànides.

Quant a Xavier Bofill

A aquest gironí que es dedica a la recerca, quan arriba el cap de setmana ho deixa tot, bata de laboratori i provetes, per anar a córrer, pujar cims del Pririneu o viatjar per les seves contrades. Així que amb el bloc de notes a la mà, em proposo fer-vos cinc cèntims de tot allò que crec que us pot interessar.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Cultura, Curiositats, Internet i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari