Parc de la Devesa

El parc de la Devesa, amb 2500 plàtans d’excepcional alçada que ocupen unes 40 hectàrees,  és un dels parcs més grans de Catalunya. Està qualificat Parc Artístic Nacional de l’Estat des de l’any 1943.

El parc es va formar a partir d’uns terrenys que la reina Maria Victòria i els reis Alfons el Magnànim i Ferran el Catòlic van cedir a la ciutat al llarg del segle XV en diferentes etapes, encara que no va ser utilitzat com a tal fins el segle XVIII, doncs aquests terrenys on hi creixia espontàniament la vegetació eren utilitzats com a defensa de les possibles riuades.

Malmès durant l’època de l’ocupació napoleònica dels anys 1808-1809, va ser replantat per aquests uns anys després. No va ser fins l’any 1858 en que l’arquitecte Martí Sureda i Deulovol va dissenyar l’actual distribució del parc.

A l’interior del  parc de la Devesa hi ha un petit jardi botànic del segle XIX envoltat per un rierol.

És la Devesa on durant les festes de Sant Narcís s’emplacen les barraques, les atraccions i la fira de mostres. A l’estiu també es pot gaudir d’aquest espai en les carpes que es monten al voltant dels jardinets.